Postrehy zo sveta – diéty ničia zdravie

1. augusta 2013, nestrannik, Nezaradené

Keď dievčatá vo veku od 10 do 14 rokov vyrastú v priemere o 25 centimetrov a priberú 18 až 22 kilogramov a chlapci vo veku od 12 do 16 rokov vyrastú o 30 centimetrov a priberú 22 až 27 kilogramov, nie je nezvyčajné, že sa dospievajúci cítia pre svoju hmotnosť veľmi nepríjemne!

Ale odborníčka v oblasti stravovania Lynn Roblinová v novinách The Toronto Star píše, že držanie diét a obmedzovanie prijímania potravy nie je riešením prospešným zdraviu a nie je odporúčané. Takéto opatrenia môžu telo pripraviť o potrebnú výživu, poznamenáva Roblinová!

Hovorí, že experimentovanie s diétami pripravuje pôdu pre nezdravé stravovacie návyky a môže viesť k vážnejším poruchám prijímania potravy. Poznamenáva, že maldí ľudia potrebujú získať realistickejší pohľad na svoj vzhľad a dosiahnuť zdravú hmotnosť prostredníctvom „rozumného stravovania a aktívneho života a potom budú so sebou spokojní“.

najsamlepšia spokojnosť človeka sa získa, keď spoznáme pravý zmysel života, podľa večného predsavzatia Jehovu Boha – 1.Mojžišova 1:28 a Žalmy 37:29.