Biológ – predtým to vedel iba Boh

30. júla 2013, nestrannik, Nezaradené

O stvorení nebies a Zeme a všetkého života v nich, duchovného a tiež aj fyzického, staroveký izraelský kráľ Šalamún pod inšpiráciou napísal podnecujúcim spôsobom pre ľudí, ale hlavne pre vedcov:

„Všetko urobil pekné vo svoj čas. Dokonca aj neurčitý čas  vložil do ich srdca, aby ľudstvo nikdy neodhalilo dielo,  ktoré pravý Boh vykonal od začiatku do konca.“  – Kazateľ 3:11.

Veda i náboženstvo vo svojej najušľachtilejšej podobe zahŕňajú hľadanie pravdy. Veda odhaľuje svet pozoruhodného poriadku, vesmír s všetkými jeho charakteristickými známkami inteligentného projektu.

Pravé náboženstvo dáva týmto objavom zmysel, keď učí, že za projektom, ktorý je v hmotnom svete očividný, je intelekt Stvoriteľa. Preto Francis Collins, molekulárny biológ hovorí:

„Zisťujem, že náboženstvo veľmi obohacuje moje ocenenie pre vedu.  Keď objavím niečo nové o ľudskom genóme, pociťujem veľký úžas nad  tajomstvom života a poviem si: ´Óh, predtým to vedel iba Boh´. Je  to naozaj nádherný a vzrušujúci pocit, ktorý mi pomáha vážiť si  Boha a vnímať vedu ako ešte odmeňujúcejšiu.“

Večný život, ktorý Stvoriteľ, Jehova Boh dáva poctivým, úprimným a tiež aj poslušným uctievateľom bude skutočne ´nádherný a vzrušujúci´, a preto ten istý ´naozaj nádherný a vzrušujúci pocit´ pri štúdiu života ešte ´odmeňujúcejší´!