Založ si blog

Postrehy zo sveta – brazílska tech v školách

Ako kontrolovať prítomnosť študentov v školách tak, aby o tom vedeli aj ich rodičia? V Brazílii zaviedli použitie modernej techniky – elektronické čipy v uniformách študentov!

Aby sa obmedzilo záškoláctvo a aby zároveň boli rodičia žiakov upovedomení o tom, kde sa nachádzajú ich ratolesti v dobe školského času, začali vzdelávacie inštitúcie dávať do školských uniforiem elektronické čipy!

Keď senzory pri vstupe do školy zachytia čipy detí, ktoré prišli do školy, rodičom je o tom zaslaná krátka SMS správa. Cez tieto SMS správy rodičia sú tiež upozornení aj na to, či ich dieťa mešká viac ako 20 minút.

Možno by sa dala využiť táto myšlienka aj v iných inštitúciach. Ale to by mohlo viesť k takzvanej „absolútnej kontrole ľudí“!

Postrehy zo sveta – pohár vody denne

10.08.2013

Kanadské noviny Toronto Star písali, že voda je najdôležitejšia látka pre život, lebotelo pozostáva najmä z tekutín a už aj 20% úbytok vody v tele môže byť smrteľný! Voda nielenže reguluje teplotu tela, ale cez krvné riečište a telové systémy takistoprenáša výživné látky do orgánov a odvádza z nich odpadové látky. Maže tiež kĺbya hrubé črevo, a tak pomáha [...]

Postrehy zo sveta – objavy čakajú

09.08.2013

Spravodajstvo BBC píše, že archeológovia v Egypte oznámili, že na obrovskompohrebisku v Západnej púšti objavili prinajmenšom 200 múmií, kde niektoré znich mali zlaté masky. Podľa egyptskej spravodajskej agentúry Middle East môže pohrebisko obsahovaťviac ako 10 000 múmií a preto bolo premenované na Údolie múmií. Je 10 km dlhéspred 2,000 rokov. Správca nálezov Zahi [...]

Postrehy zo sveta – dostupnosť zbraní

07.08.2013

Londýnske noviny The Independent uviedli, že dostupnosť zbraní, najmä ručnýcha ľahkých, natoľko vzrástla, že na celom svete je každú minútu zbraňou zabitýjeden človek, čo je ročne vyše 500 000 ľudí! Ďalej informuje, že: „V roku 2001 sa vyrobilo 16 miliárd nábojov, čo je dosť na to, aby bol každý človek na zemi zastrelený dvakrát. Ročne sa vyrobí takmer [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 33716x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu

Kategórie